ANSI FL1

COAST -

COAST värnar ANSI FL1 STANDARD

 

Det kan vara svårt att tolka de många begrepp som finns, när man ska välja den rätta fick- eller pannlampan. När man dessutom vill jämföra lampor från olika fabrikat blir det ännu svårare. Problemet ligger i att det tidigare inte har funnits ett standardiserat sätt att testa och jämföra fick- och pannlampor på. Tillverkarna har använt olika begrepp som watt, candela och lumen för att mäta ljuseffekten.

 

En grupp av de ledande företagen i ficklampsbranschen bestämde sig därför att gå samman och utveckla en standard för hur man anger specifikationerna för lampor. Detta resulterade i att man 2009 nådde en ANSI-godkänd (American National Standards Institute) teststandard som kallas ANSI FL1 (gör ANSI FL1 rött/klickbart till nästa sida). Målet med hela processen var självklart att göra det lättare för kunderna att hitta rättvisande information om produkterna.

 

De tester som följer denna standard följer alltså angivna testmetoder under kontrollerade laboratorieförhållanden. Därmed kan lampor som genomgår ANSI FL1 lättare jämföras med varandra då jämförelser gällande prestanda och funktion sker på lika villkor.

 

Nedan presenterar vi de ikoner som används vid FL1 tester med förklaringar om vad de specifikt täcker:

 

Läs mer på ANSI FL1

 

 

Håll utkik efter ANSI FL1 ikonerna!

 

ANSI FL1 gör det mycket lättare för dig att jämföra fick- och pannlampor. Genom att titta på och jämföra ikonerna så hittar du lättare den perfekta lampan till camping, jakt, fiske och industriarbete.

 

Håll utkik efter COAST – Gör ett säkert val!